Energetische therapie

Hoe gaat het in zijn werk?

U heeft in de meeste gevallen een duidelijke hulpvraag waarmee we aan de slag gaan. Tijdens het eerste consult/intake bespreken we de reden van uw komst uitgebreid en stem ik kort af op uw energie. Dat wordt ook wel  “invoelen” genoemd. Indien gewenst bekijk ik ook uw aura en ik schrijf op wat ik zie en voel. Dat bespreken we, waarna we de anamnese  (vragenlijst over ziektegeschiedenis etc) doornemen om een goed beeld te krijgen van uw (ziekte) situatie. Vervolgend volgt een korte behandeling met magnetiseren.

In de vervolgafspraken gaan we in gesprek en zal ik behandelen door magnetiseren. Het zelfgenezend proces zullen we hierbij gaan aanspreken: ik ga met u een samenwerking aan totdat u op eigen kracht verder kunt, want dat is het doel van de therapie! Er wordt gewerkt vanuit de holistische visie, waarbij lichaam, geest en ziel als een geheel wordt gezien.

magnetiseren

Magnetiseren is het werken met de handen in uw energieveld. Dit gaat heel rustig en doet geen pijn. Het is geen massage, maar u zit tijdens de behandeling gewoon op uw stoel. Tijdens de behandeling zal ik werken aan eventuele blokkades in de energiestroom (die pijn of ziekte kunnen veroorzaken) en het afvoeren van overtollige energie. Indien nodig wordt er energie aangevuld. Het inzetten van rust is een belangrijk item. Na de behandeling is de aura schoner en u bent beter geaard en rustiger. Soms vindt onmiddellijke verlichting van pijn plaats. Om duidelijk te maken wat magnetiseren is zal ik een alledaags voorbeeld noemen. We weten allemaal dat we een kind dat gevallen is, troosten door over de pijnlijke plek te wrijven. Dat is in feite al magnetiseren in het klein en als je het kind vraagt of het weer gaat, zegt het 9 van de 10 keer ja! Een ander voorbeeld wat mijzelf betreft is dat ik als kind bij zware astma-aanvallen aan mijn moeder vroeg of ze over mijn rug (ter hoogte van mijn longen) wilde wrijven. Ik wist niet waarom, maar ik werd er rustig door en het hielp me erdoor te komen. Het grondbeginsel van magnetiseren is dus aandacht.

Vaak stem ik af op een bepaalde kleur die als energie goed kan helpen bij de klacht, bijvoorbeeld is wit zuiverend, blauw rustgevend en beschermend, goud helend etc. Soms merkt u tijdens de behandeling niets, soms ook wel. Dit is bij iedereen anders. Wel heb ik ervaren dat magnetiseren beter werkt bij mensen die en goed geaard zijn en open staan voor deze therapievorm. Dan is het resultaat het beste. Ook kunt u vlak erna klachten krijgen, maar dat is normaal en meestal een teken dat er iets in gang gezet is.

beroepsvereniging

Ik ben lid bij VVET, lid nr: 286 en aangesloten bij RBCZ licentie nr: 206029R. Hoogst waarschijnlijk komt u in aanmerking komt voor een vergoeding voor deze therapie via uw zorgverzekering, mits u aanvullend verzekerd bent. Kijkt u dit altijd goed na. Op de website van het VVET staan de betreffende verzekeringen vermeld: www.vvet.nl

Vragen? Bel of e-mail me gerust!

 

Comments are closed.